Dacă sunteți aici, atunci vă binevenim cu drag și vă invităm să citiți următoarea informație înainte de a ne cunoaște mai bine. 

EdTech este un cuvânt ‘în vogă’ la moment și este prescurtarea din limba engleză a termenului Tehnologii educaționale. Tehnologiile educaționale presupun modalitatea de predare și învățare folosind calculatorul sau metoda computerizată/electronică (iPad și alte instrumente).

Gamificarea sau gamification constă din preluarea unor elemente de joc adăugate în clasă sau în cadrul unei activități care nu implică un joc anume. Educația în bază de joc însă presupune implementarea unui anumit joc în cadrul unei discipline pentru o însușire mai ușoară și distractivă a unui subiect, cum este cazul Jocului Mobility Era Game. Acesta este folosit în cadrul curiculei școlare și universitare pentru exerciții practice la: educația civică, economia, geografia, studii europene și altele.

Jocul de Societate Mobility Era Game (în română, Jocul Banii și Viața) și Test Designer care fac parte din compania Researchista sunt membrii din organizația umbrelă din Țările de Jos Dutch EdTech, cu peste 100 de companii in domeniul tehnologiilor educaționale și ne aflăm pe harta publică a companiilor EdTech din Europă a Alianței Europene EdTech. 

De asemenea, ne puteți găsi pe pagina oficială a Comisiei Europene, în cadrul portalului de educație fiscală TaxEdu: https://taxedu.campaign.europa.eu/en/coolstuff 

Recomandăm tuturor celor interesați de a învăța lucruri noi și interesante despre cum funcționează o țară să viziteze versiunea română a website-ului TaxEdu.

Mobility Era Game și Researchista lansează o cercetare pe tema tehnologiilor educaționale și educației în bază de joc, susținut de Biroul Relațiiilor cu Diaspora (BRD), aici despre prima întâlnire din cadrul proiectului:

Irina Burlacu de Paoli, cercetătoare, sociolog, lector la Universitatea din Maastricht, Regatul Țărilor de Jos (RȚJ), autoarea jocului de societate Mobility Era Game a vizitat Biroul relații cu diaspora. Un bun pretext pentru a cunoaște mai îndeaproape detalii ce țin de activitatea Biroului și de a întreține un dialog cu echipa l-a constituit proiectul pe care l-a câștigat conaționala în cadrul Programului de granturi tematice „Diaspora Engagement Hub”, finanțat din bugetul de Stat. Invitata a menționat că de mai mult timp urmărește evoluția BRD și, în mod special, Programele destinate membrilor diasporei, iar în acest an a decis să depună dosarul la DEH, pentru a beneficia de oportunitatea oferită în acest scop, dar și pentru a aduce acasă experiența și expertiza acumulată în câteva țări ale lumii. 

Făcând masteratul în Luxemburg și doctoratul în Regatul Țărilor de Jos, Irina Burlacu și-a propus să includă în teza de doctor, pe lângă caracterul de cercetare și inovare, un alt element important și anume cel al utilității. Respectiv, cercetătoarea a creat jocul de societate Mobility Era Game, care la moment este foarte solicitat în instituțiile de învățământ din RȚJ, iar prin intermediul proiectului „Tehnologia Educațională și Educația în Bază de Joc”, îl va prezenta colegilor de breaslă, dar și elevilor din Republica Moldova. Referitor la procedura de implementare, Irina Burlacu a  specificat că și în țările europene sunt respectate aceleași condiții și modalități de realizare a proiectelor precum sunt cele din Republica Moldova. 

Nadejda Zubco, șefa Biroului relații cu diaspora, i-a mulțumit Irinei Burlacu pentru vizită și pentru interesul manifestat față de instituția pe care o reprezintă. În aceeași ordine de idei, șefa BRD a invitat-o pe cercetătoare la evenimentele dedicate diasporei, care vor avea loc în luna august și care va reuni la Chișinău mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți peste hotare. Totodată, Nadejda Zubco s-a referit și la alte modalități de implicare a diasporei înalt calificate în evoluția țării de origine, dar și la interesul manifestat de către băștinașii din diaspora față de dezvoltarea localităților din care vin. Dialogul a fost unul deschis și productiv, iar participanții au făcut schimb de informații relevante, care ar putea fi utilizate pentru inițierea și menținerea unei colaborări de viitor.

despre Mobility Era Game sau Jocul de Societate “Banii și Viața

Jocul internațional Mobility Era Game sau cum este denumit in Moldova și România Banii și Viața este un joc de viață, precum sugerează titlul jocului. Jucătorii încep la vârsta fragedă de 11 ani și continuă să treacă prin fiecare pătrat de joc prin cele patru faze ale vieții: copilăria/adolescența, maturitatea și îmbătrinirea. Jocul de asemenea are 4 culori distincte pentru a diferenția între fazele vieții și coordonatele geografice pe hartă, căci fiecare jucător trecând prin viață de asemenea acumulează experiența de a se muta cu traiul într-o țară nouă pentru a obține un job nou.
 
Deși jocul are bancnote și la fel ca în viața reală va fi nevoie de gestionat diverse situații de viață și financiare (ex. achitarea studiilor), banii joacă un rol important, însă cu banii nu poți cumpăra fericirea, respectiv jucătorul cu cele mai multe puncte de fericire câștigă jocul!
 
 Aplicația demo (!) al Jocului de Societate Banii și Viata poate fi găsită în limba engleză sub numele —> Mobility Era Game aici:          
                                                     pentru Android                                                                                                         pentru iPhone          

Descoperă regulile Jocului de Societate Mobility Era Game în română:

Regulile Jocului pot fi accesate aici